Προσωπικό

Για να δείτε αναλυτικά το βιογραφικό που σας ενδιαφέρει κάντε κλικ στο αντίστοιχο όνομα 

1.    Δημητρούλης Κωνσταντίνος : Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος , Ειδικός στην υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή , Διευθυντής του Κέντρου Βιογενετικής.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ ένα εργαστήριο όπου ο πατέρας μου εργαζόταν καθημερινά για να κάνει ευτυχισμένα τα ζευγάρια που αντιμετώπιζαν προβλήματα τεκνοποίησης. Αυτές οι εικόνες χάραξαν το δρόμο μου προς την Ιατρική, την οποία σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια απόκτησα την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου εργαζόμενος σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετέπειτα εξειδικεύτηκα στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής στο ROyal LOndon HOSpital και στο St BartholOmew’s HOSpital του Λονδίνου.

Από το 2000 διευθύνω το Κέντρο Βιογενετικής που συνεργάζεται με κορυφαίους επιστήμονες του εξωτερικού στο τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Το Κέντρο Βιογενετικής είναι το πρώτο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1984 από τον πατέρα μου Νικόλαο Κ. Δημητρούλη Βιοχημικό αναπαραγωγής, του οποίου το έργο συνεχίζεται αδιάλειπτα. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στο χώρο της υπογονιμότητας, δίνοντας χαρά σε αμέτρητα ανώνυμα και επώνυμα ζευγάρια, ενώ η διαρκής ενημέρωση για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής και η παρακολούθηση παγκόσμιων συνεδρίων έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο μας να εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες μεθόδους και να χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Είμαι μέλος σε πολλές διεθνείς και εγχώριες ιατρικές εταιρείες, όπως ενδεικτικά the European SOCiety of Human ReproductiOn and EmbryolOgy, the American SOCiety fOr Reproductive Medicine, την Ελληνική Εταιρία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ.α.

Έχω δημοσιεύσεις τόσο σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία όσο και στον ημερήσιο τύπο. Έχω δώσει πολυάριθμες συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, αλλά και συμμετάσχει σε ζωντανή παγκόσμια ιντερνετική διάλεξη με θέματα που αφορούν την υποβοηθουμένη αναπαραγωγή. Επίσης έχω παρουσιάσει αρκετές εργασίες σε παγκόσμια συνέδρια, μερικές από τις οποίες διακρίνονται για την πρωτοπορία τους.

Σκοπός μου είναι πάντα με μεγάλη αγάπη και ζήλο να βοηθάω τα άτεκνα ζευγάρια και να τους χαρίζω, «πάντα με την βοήθεια του Θεού» την πολυπόθητη αυτή χαρά της μητρότητας και πατρότητας που επιζητούν.  

2.    Κολέσκας Δημήτρης : M.R.C.O.G. Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος , Ειδικός Αναπαραγωγής και ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Αναπληρωτής Υπεύθυνος Ιατρός του Κέντρου Βιογενετικής.

Ο ιατρός Δημήτρης Κολέσκας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησετο 1999. Το 2007 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας μετά από εξετάσεις στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα και έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων του Ην.Βασιλείου ( M.R.C.O.G. ) μετά από εξετάσεις.

Το 2010 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. ( Certificate of Completion of Training, General Medical Council number 6050189 ). Το 2009 εξειδικεύτηκε στην υψηλού επιπέδου λαπαροσκόπηση στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, Newcastle, όπου και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων. Benign Gynaecological Surgery: Laparoscopy, R.C.O.G. Το 2010 εξειδικεύτηκε στη διευρεύνηση και θεραπεία του υπογόνιμου ζευγαριού και την ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής στο Newcastle Fertility Centre for Life. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του πραγματοποίησε μεγάλο αιθμό θεραπειών υπογονιμότητας και λαπαροσκοπικά χειρουργεία αναπαργωγής.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη ψυχολογική υποστήριξη των ζευγαριών σε συνεργασία με τη ψυχολόγο της ομάδας. Sub-fertility and Reproductive Endocrinology, R.C.O.G.Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και δημιούργησε το ιδιωτικό του ιατρείο ενώ αμέσως ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Κέντρο Βιογενετικής για να προσφέρει τόσο τις γνώσεις του όσο και την εμπειρία του, στα ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν.

3.    Κεσοπούλου Ευφροσύνη : Υπεύθυνη Κλινική εμβρυολόγος

Η κ Ευφροσύνη Κεσοπούλου Ph.D. είναι συνεργάτης και επιστημονικά υπεύθυνη του εργαστηρίου της ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ από τον Ιούλιο του 2016. Η υπεύθυνη εργαστηρίου της ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ Ευφροσύνη Κεσοπούλου αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sheffield, UK όπου έκανε τη διδακτορική της διατριβή στην αναπτυξιακή βιολογία και ειδικότερα στην ανδρική υπογονιμότητα ως υπότροφος της Ε.Ε.<br> <br> 

Μετά την ολοκλήρωση και απονομή του διδακτορικού τίτλου Ph.D. το 1994, προχώρησε σε μεταδιδακτορική έρευνα σε συνεργασία με το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκε στις μεθόδους της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) στην μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του Sheffield.

Κατόπιν εργάστηκε, αρχικά ως εμβρυολόγος και αργότερα ως Senior εμβρυολόγος, στη μονάδα του νοσοκομείου Leeds General Infirmary, Leeds. Στη μονάδα αυτή αδειοδοτήθηκε από το Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA, UK) για τη διενέργεια μικρογονιμοποίησης (ICSI). Από την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2001 και ως σήμερα συνεργάστηκε με μεγάλο αριθμό μονάδων ΙΥΑ. Επίσης έχει συμμετάσχει ως επισκέπτης καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Ελληνικών Πανεπιστημίων και ως ειδικός στα ετήσια σεμινάρια σπέρματος της Ευρωπαϊκής Εταιρία για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή κ Εμβρυολογία (European Society for Human Reproduction and Embryology - ESHRE).

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και βιβλία. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών και έχει διατελέσει μέλος επί δυο θητείες του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων. Είναι πιστοποιημένη Senior Κλινικός Εμβρυολόγος από την ESHRE.

4.    Σακκά Νερατζούλα : Αναισθησιολόγος.

Η Σακκα Νερατζουλα είναι Αποφοιτος Αρσακείου , πτυχιούχος ιατρικής , υποψήφια διδάκτωρ της ιατρικής Σχολης του εθνικού Καποδιστριακού πανεπιστημίου και με μεταπτυχιακές σπουδές της ίδιας σχολής σε εξέλιξη . Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αναισθησιολογίας στην Ά πανεπιστημιακή κλινική του Αρεταιειου νοσοκομείου.

Έχει λάβει επιπρόσθετη μετεκπαίδευση στην περιοχική αναισθησία ( ESRA) Διετέλεσε ιατρική εκπαιδεύτρια σε ιδιωτικούς οργανισμούς.

Επίσης έχει παρουσιάσει το έργο της σε πανελλήνια συνέδρια . Από το 2016 συνεργάζεται με ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια της Ελλάδας . Είναι συνεργάτης του κέντρου Βιογενετικη Αθηνών από το 2017.

5.   Μπάκα Έντα : Μαία - Υπεύθυνη θεραπειών γονιμότητας.

Η Έντα Μπάκα αποφοίτησε από το Τμήμα Μαιευτικής Αθήνας το 2012, με βαθμό πτυχίου « Λίαν Καλώς » 7,52. Ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία με θέμα « Αντισύλληψη και Τεχνητή έκτρωση » με βαθμό « Άριστα » 9/10.

Μετά το πέραςτης πρακτικής της άσκησης στο Π.Γ.Ν Αλεξάνδρα τον Οκτώβριο του 2012, συνέχισε σε έμμισθη θέση μαίας στο Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο ΛΗΤΩ στην Αθήνα, την περίοδο 2013-2014.<br> <br>  Αποτελεί μέλος της ομάδας του Κέντρου Βιογενετικής από τον Οκτώβριο του 2014.

Η κα.Μπάκα είναι υπεύθυνη μαία θεραπειών υπογονιμότητας που πραγματοποιούν οι ειδικοί ιατροί γονιμότητας στο Κέντρο Βιογενετικής. Είναι μέλος του συλλόγου Μαιών – Μαιευτών της Αθήνας.

6.   Καργάκου Δήμητρα Ευγενία : Μαία - Υπεύθυνη Θεραπειών Γονιμότητας.

Η Καργάκου Δήμητρα – Ευγενία αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής Αθηνών το 2009, με βαθμό Λίαν Καλώς 7.8 , έχοντας κερδίσει Κρατική Υποτροφία από το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ κατά το 3Ο ακαδημαϊκό έτος 2005-2006.Η Διπλωματική της εργασία με θέμα «Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση των εξαρτηματικών όγκων» διακρίθηκε και αξιολογήθηκε με βαθμό Άριστα 8.5 . Η πρακτική της άσκηση ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άμφισσας και Κέντρο Υγείας Ιτέας (2007-2008 ). Συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ» με βαθμό Λίαν Καλώς (8.0.) Από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε ως ΜΑΙΑ Νοσηλευτικού Ορόφου , Μαία στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ( ΜΕΝΝ ) της Ιδιωτικής Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής ΡΕΑ , και εν συνεχεία (2016-2020 ) δραστηριοποιήθηκε με μεγάλο ζήλο ως Μαία , στην Μονάδα Γονιμότητας της Κλινικής ΡΕΑ ( ΡΕΑ IVF ) . Τον 2010 διορίστηκε ως Επικουρική Mαία στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο Αθηνών. Αποτελεί μέλος της ομάδας του Κέντρου Βιογενετικής από τον Οκτώβριο του 2021. Η κα. Καργάκου είναι υπεύθυνη Μαία θεραπειών υπογονιμότητας που πραγματοποιούν οι ειδικοί ιατροί γονιμότητας στο Κέντρο Βιογενετικής. Είναι μέλος του συλλόγου Μαιών – Μαιευτών της Αθήνας.

7.   Μπούζα Αθηνά : Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης - βοηθός Μαίας.

Η Μπούζα Αθηνά αποφοίτησε απο το ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ το 2016 , ως Βοηθός Μαιευτικής – Νοσηλευτικής . Ολοκήρωσε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο "METROPOLITAN" , καθώς και στα μαιευτήρια "ΙΑΣΩ" και "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ" .

Έχει ενταχθεί στην ομάδα του Κέντρου Βιογενετικής απο το 2018 ως υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης , καθώς και βοηθός της μαίας Έντα Μπάκα , υπεύθυνη θεραπειών γονιμότητας του Κέντρου Βιογενετικής. Παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια με θέμα τόσο την γυναικολογία – μαιευτική , όσο και την υπογονιμότητα.